Onvergetelijke bezienswaardigheden in romantisch Toscane

Beschermd door een oase van groen ligt in het hart van Italië één van de meest toeristische gebieden van het laarsvormige land: Toscane. De vakantieganger die op zoek is naar zon, zee en strand komt aan zijn trekken op een zonvakantie naar Toscane. Ben je uit op avontuur met een snufje cultuur, dan zijn de bezienswaardigheden in Toscane iets voor jou. Bekende steden als Florence, Siena, Pisa en Maremma hebben een rijke geschiedenis waar menig cultuurliefhebber vrolijk van wordt.

Fotogeniek vergezicht: Toscane en haar steden

In de lente, zomer, herfst of winter naar Italië: het kan allemaal. Terwijl de eerste zonnestralen zich laten zien, maak jij een typische toeristische foto bij de toren van Pisa. Met een zonnebril op je gezicht welteverstaan. Houd je niet van de warmte, dan kun je het winterwonderland bezoeken tijdens de koude maanden. Het diepste geheim van de streek: Toscane is net zo mooi in de winter als in de zomer.

Drie pluspunten van Toscane in de winter

  1. De toeristenstroom is beperkt! Dit is goed nieuws voor reizigers die zich willen onderdompelen in de cultuur van de stad. De populaire bezienswaardigheden in Toscane zijn een stuk minder drukbezocht in de maanden november, december en januari. Musea, hotels en restaurants hebben vaak mooie aanbiedingen voor weekendjes weg om toeristen te lokken, waardoor het niet nodig is om van tevoren te reserveren.
  2. Wintersport meets stedentrip. De wintersportfanaten kunnen hun hart ophalen in de bergen van Toscane. Hier kun je onbeperkt skiën, langlaufen of snowboarden. Resorts zijn te vinden in Abetone, Monte Amiate en Casone di Profecchia. Een regelrechte aanrader is om Toscane in de maand februari te bezoeken. Het is dan carnaval! Mocht je geen fan zijn van carnaval of heb je juist carnaval in je DNA? Hoe dan ook, je wilt de Italiaanse manier van de viering niet missen. Naast de bezienswaardigheden in Toscane loop je ook meteen langs allerlei souvenirwinkels waar je een carnavalsmasker kunt scoren.
  3. Lage, lage, lage prijzen. Als er iets is waar wij van houden, dan is het laaggeprijsde vakanties. Ga je in het laagseizoen, dan sta je niet lang in de rij bij bezienswaardigheden. Toscane heeft een rijke geschiedenis waar je onder andere de kathedraal van Florence, de indrukwekkende fontein van Piazza del Campo op het plein in Siena en de kunstschatten in Museo Civico kunt bewonderen. Voor de shopaholics onder ons: profiteer van de winteruitverkoop!

Een romantische zonvakantie

Voor de romantische zielen onder ons is een zonvakantie naar Toscane een must. De streek bestaat uit olijfbomen en zonnebloemen, pittoreske steden en bijzondere bezienswaardigheden van Toscane. De rust vind je tijdens een zonvakantie naar Italië bij de vele warmwaterbronnen die het gebied rijk is. Eén van de meest spectaculaire bezienswaardigheden van Toscane ligt in Bagno Vignoni. Het plein in dit middeleeuwse stadje is niet gemaakt van steen of gras, maar van water! Een welkome verkoeling tijdens de warme zomerdagen.

In de buurt van Siena ligt misschien wel de meest dromerige bestemming in Toscane: Pienza. Wandel naar de Via dell’Amore in het noorden van Toscane. Voel de spetters van de zee aan de Ligurische kust. Dit fraaie pad is gemaakt als ode aan de liefde.

Een andere bezienswaardigheid in Toscane is Cala Violina. Dit stuk strand ligt afgelegen en wordt drukbezocht door lokale mensen. Luister goed naar het zand, het lijkt namelijk alsof deze vioolmuziek speelt. Dus heb je behoefte aan een vleugje romantiek in je leven met vioolmuziek op de achtergrond, dan wordt het tijd om een zonvakantie te boeken op ZonvakantieDeals.nl!


  Tags: ,