De mooiste bezienswaardigheden van Sicilië

Het is zo ver: na een lange periode van hard werken is eindelijk je vakantie aangebroken. Waar ga je dan naartoe? En hoe beslis je welke bestemming het wordt? Een steeds populairdere bestemming onder toeristen is het Italiaanse eiland Sicilië. Naast heerlijk weer en mooie stranden, zijn ook de bezienswaardigheden op Sicilië niet mis. Op het grootste eiland in de Middellandse zee kun je een prachtige vakantie vieren met voor ieder wat wils.
 

Over Sicilië: wat moet je weten?

Pasta, pizza, gelato en Italiaanse wijn; op Sicilië vind je het allemaal. Dit eiland is een broedplaats van cultuur, traditionele gebruiken en heerlijk eten en drinken. Uiteraard ga je niet alleen op vakantie om van buitenlandse versnaperingen te genieten. Ook het oog wil wat. Gelukkig is aan culturele bezienswaardigheden op Sicilië geen gebrek. Het eiland heeft de tand des tijds doorstaan, waardoor er nog veel oud-Griekse bolwerken te zien zijn die veel geschiedenis met zich meedragen. Liever met beide voeten op het vasteland? Tips voor een zonvakantie naar Italië vind je hier.

Vanwege zijn centrale ligging in de Middellandse Zee, diende Sicilië in het verleden als aanlegplaats voor vele migranten. Allerlei verschillende volkeren hebben op die manier hun culturele erfgoed op het eiland achtergelaten, waardoor je op het eiland in feite een tijdlijn van de Griekse Oudheid, Romeinse Oudheid, de gevolgen van de Spaanse overheersing en overblijfselen uit andere periodes kunt zien. Ben je een ware cultuurliefhebber, dan zit je met alle bezienswaardigheden op Sicilië helemaal goed. Lig je liever op het strand te genieten van zon en zee? Met een kustlijn van ongeveer 1000 kilometer lang heb je de keuze uit verschillende brede, goudgele stranden van Sicilië waar je van april tot en met juni uitstekend gebruik van kunt maken.

Sicilië ligt ten zuidwesten van het vasteland van Italië en ten noordoosten van het Noord-Afrikaanse land Tunesië. Het is met 25.709 vierkante kilometer het grootste eiland in de Middellandse Zee, met 230 kilometer in de lengte en 170 kilometer in de breedte. De ongeveer 5 miljoen inwoners van het eiland hebben zich geconcentreerd in de kuststeden Catania, Syracuse, Messina, Trapani en de hoofdstad Palermo. Op het eiland wordt voornamelijk Italiaans en Siciliaans gesproken, wat als een afzonderlijke taal wordt beschouwd. Sicilië is een eiland van vele uitersten. Aan de oostkant ligt de vulkaan Etna, die omgeven wordt door vlakten waarop in grote hoeveelheden fruit wordt verbouwd. In het westen en centraal Sicilië vind je vele heuvels die in de zomer het landschap goudbruin kleuren door de droogte, terwijl het noorden wordt gekleurd door uitgestrekte, groene wouden.
 

Een actieve vakantie of genieten van de rust?

Het gevarieerde landschap van het eiland leent zich uitstekend voor een actieve vakantie, maar ook als je het liever rustig aan doet zijn er genoeg bezienswaardigheden op Sicilië die je kunt bezoeken. Ben je een echte avonturier, dan mag het beklimmen van de Etna niet ontbreken tijdens je vakantie op Sicilië. Onderweg zie je grote kloven en kraters, waardoor je het gevoel krijgt dat je op de maan bent beland. Bereik het hoogste punt van bijna 3000 meter hoogte en je wordt beloond met een fantastisch uitzicht. Liever wat minder inspanning? Je kunt ook de kabelbaan omhoog nemen tot 2580 meter en vanaf daar met een jeep tot het hoogste punt rijden.

De hoofdstad Palermo biedt veel bezienswaardigheden van Sicilië uit verschillende tijdsperioden. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan de kathedraal van Palermo, die is opgebouwd aan de hand van een mengelmoes van bouwstijlen. Daarnaast kun je in deze stad vele pleinen en kerken bewonderen, elk met hun eigen geschiedenis en in hun eigen, authentieke bouwstijl.

De badplaats Taormina ligt in het oosten van Sicilië en een bezoek brengen aan deze stad staat bij veel toeristen op nummer één tijdens een vakantie op het eiland. De plaats ligt op een bergwand en biedt allerlei culturele bouwwerken zoals een theater, een 13e-eeuwse dom en een paleis uit de 15e eeuw. Pak je de kabelbaan naar beneden, dan kun je op het heerlijke strand genieten van het weer of binnenlopen bij de Grotta Azura, de blauwe grot van Sicilië. Ben je een late beslisser? Ook lastminute kun je een zonvakantie boeken naar Sicilië.

Of je nu op zoek bent naar een actieve vakantie of juist wil genieten van je welverdiende rust, de vele bezienswaardigheden van Sicilië bieden het allemaal. Zonvakanties vergelijken of direct je inpaklijst samenstellen voor je vakantie naar dit mooie eiland? Je doet het op ZonvakantieDeals.nl!