De mooiste stranden op Curacao

Het eiland Curacao telt circa veertig stranden. De stranden op Curacao zijn over het algemeen klein, dus kilometerslange stranden kan je op Curacao niet vinden. Maar dit betekent niet dat Curacao geen mooie stranden  kent. De kustlijn van Curacao bestaat namelijk uit velen witte zandstranden begroeid met prachtige palmbonen en prachtig helderblauw water. Curacao kent een aantal zeer populaire stranden, dit zijn Jan Thiel, Sea Aquarium, Porto Marie en de Grote Knip.

 

Jan Thiel strand

Het strand aan de Jan Thiel Baai ligt op loopafstand van verschillende villaparken en wijken rondom de Spaanse Water. Verder staan er een aantal grote toeristenresorts zoals: Papagayo Beach Resort, Livingstone Jan Thiel Resort en het Chogogo Resort. Een drukke strand dus, het is niet voor niets waarschijnlijk wel de drukste hotspot van Curacao.

 

Playa Porto Marie

Playa Porto Marie is gelegen in het westen van Curacao en is een zeer populaire strand. De populariteit heeft Playa Porto Marie vooral te danken aan de locatie die voor snorkelaars en duikelaars de perfecte omstandigheden biedt. Door middel van kunstmatig koraal rif die is aangelegd om de schade te herstellen van de orkaan Lenny in 1999 te herstellen. Dit geeft een prachtig duik gelegenheid.

 

Blue Bay

De Blauwbaai heeft zich de laatste jaren omgetoverd tot een toeristisch trekpleister. Dit is gebeurd door paar flinke investeerders. Hierdoor kent Blue Bay een enorm resort, waar appartamenten, villa’s, een golfbaan en een prachtig strand te vinden zijn. Wat het strand bijzonder maakt is de velen palmbomen verspreid op het strand.  Verder is op het strand een kidsclub, een zwembad, een restaurant met aparte bar, een snackbar, een beachshop en een duik school te vinden. Bij het duiken is de kans groot om allerlei tropische vissen te vinden, zoals de trompetvis, zebravis of de gevaarlijke steenvis.

 

Sea Aquarium Beach

Een ander populaire strand  is de Sea Aquarium Beach een strand waar je onder andere met dolfijnen kunt zwemmen. De Sea Aquarium Beach is vooral populair onder de Nederlandse toeristen of de Nederlandse bewoners in Curacao. Het strand bestaat uit een prachtig lange baai met winkels, een ander luxe dat het strand kent is dat het dicht bij Mambo Beach ligt. Mambo Beach is de plek waar vooral de uitgaansgelegenheid van Curacao plaatsvindt.