Een paklijst voor op vakantie

Egypte is de ideale vakantiebestemming. Of je Egypte nu in de zomer of winter bezoekt, in dit Afrikaanse land heb je gegarandeerd mooi weer. Wanneer je een vakantie naar Egypte boekt, is het verstandig om vooraf een goede paklijst voor je vakantie te maken. Een inpaklijst voor je zonvakantie helpt je bij het georganiseerd inpakken van je koffer. Daarnaast voorkom je met een vakantielijst dat je de meest essentiële vakantieartikelen vergeet.

 

De meest essentiële artikelen

Wanneer je een paklijst voor je vakantie maakt, zijn er een aantal artikelen die je niet mag vergeten. Zeker wanneer je kiest voor verre winterzon bestemmingen als Egypte, is het handig om goed voorbereid op reis te gaan. Egypte is natuurlijk een heel ander soort land dan Nederland en daarom is het noodzakelijk om de juiste documenten en reisartikelen mee te nemen. Twee artikelen die essentieel zijn tijdens je vakantie, zijn je paspoort en je vliegticket. Zonder deze documenten lukt het je niet eens het land te verlaten! Daarnaast is het, in verre landen als Egypte, verstandig om medische documenten mee te nemen. Neem je reisdocumenten mee, zodat je in geval van nood altijd aan kunt tonen welke medicatie je hebt genomen in het verleden. Daarnaast is het verstandig om je gele boekje mee te nemen. In het gele boekje staat vermeld welke vaccinaties je hebt gehad. Wanneer je op vakantie gaat naar Egypte, moet je namelijk in het bezit zijn van een DTP en hepatitis A vaccinatie.

 

Dit moet je zeker niet vergeten

Natuurlijk is het verstandig om wat kleding, bikini’s en onderbroeken mee te nemen op vakantie. Dit zijn echter artikelen die de meeste mensen niet zo snel vergeten. Belangrijker is het om de veel vergeten artikelen mee te nemen. Onder de veel vergeten artikelen vallen onder andere verloopstekkers, opladers, een EHBO-kit en geneesmiddelen. Wanneer je een goedkope zonvakantie hebt geboekt, is het verstandig om een verloopstekker mee te nemen. Op enkele locaties is slechts een voltage van 110 beschikbaar, wat betekent dat niet al je elektrische apparaten hier zullen werken. Dankzij de verloopstekker kan je gewoon gebruikmaken van al jouw elektrische apparaten.

 

Ook mogen opladers niet ontbreken op de paklijst voor je vakantie. Denk bijvoorbeeld aan opladers van je telefoon, laptop en camera. Het zou toch zonde zijn als je geen foto’s kan maken tijdens jouw prachtige reis! We raden het je dan ook aan om al deze opladers in een speciaal tasje te bewaren, zodat alle stekkers op dezelfde plek worden opgeborgen. Op deze manier raak je geen van jouw opladers kwijt. Naast de opladers is het ook verstandig een EHBO-set en medicijnen mee te nemen. Tijdens je vakantie is het wellicht moeilijker om de juiste medische verzorging te krijgen. Wees daarom goed voorbereid en neem je eigen medicijnen mee. Ook is een goede EHBO-set een onmisbaar item tijdens jouw vakantie.

 

Een kant-en-klare paklijst voor jouw vakantie

Natuurlijk is het mogelijk om vrijwel alle vakantiebenodigdheden aan te schaffen op vakantie. Het is dan ook geen ramp wanneer je iets vergeet. Toch is het fijner om goed voorbereid op vakantie te gaan. Op je vakantielijstje mogen dan ook niet de basic artikelen ontbreken. Kleding, zonnebrillen, tandenborstels en zonnebrandcrème, al deze artikelen kan je zeker niet achterlaten in Nederland.

 

Een vakantie checklist maken is echter niet voor iedereen weggelegd. Het is dan ook mogelijk om een kant-en-klaar vakantielijstje te bekijken op ZonvakantieDeals.nl. Hier kun jij je eigen paklijst voor de vakantie samenstellen. Je hoeft alleen je bestemming en type reis door te geven, en de website creëert direct jouw ideale paklijst voor op vakantie. Ook kan je op ZonvakantieDeals.nl terecht wanneer je diverse zonvakanties met elkaar wilt vergelijken voor een onvergetelijk tripje!