Feesten en relaxen tijdens je Ibiza vakantie

Partyeiland Ibiza is dé feestbestemming bij uitstek. Op dit eiland wordt jouw droomvakantie werkelijkheid. Overdag heerlijk tot rust komen en aan je zonnige kleur werken op één van de vele stranden, terwijl je ’s avonds de nacht in danst in een beachclub of discotheek. Je kunt je Ibiza vakantie zo gek maken als je zelf wilt. Op vakantie naar Ibiza? Hier lees je alle do’s (er zijn weinig don’ts op dit eiland) die je zeker niet mag missen. Liever naar een ander eiland in de Middellandse Zee? Ook een zonvakantie naar Corfu vind je bij ZonvakantieDeals.nl.

Voor het eerst naar Ibiza: waar begin je?
Misschien ben je een ervaren Ibiza vakantieganger of misschien droom je al lange tijd van een Ibiza vakantie en komt die droom nu eindelijk uit. Om je vakantie op Ibiza zo goed mogelijk te benutten, zijn er een aantal dingen die tijdens deze vakantie absoluut niet mogen ontbreken. Van een bezoekje brengen aan een verborgen naaktstrand tot een nacht lang feesten in één van de beroemde clubs, hier lees je welke dingen je tijdens je Ibiza vakantie gedaan moet hebben.

Ibiza is meer dan alleen de ideale feestbestemming waar je zo veel over hoort. Ook de natuur is op dit eiland prachtig. Deze kun je het beste met een jeep, quad of per boot verkennen. Maak een tocht op een quad over het hele eiland en je komt van alles tegen: van gevaarlijke rotswanden tot uitgestrekte en dichtbegroeide bossen. Op een natuurtocht over het eiland kun je helemaal tot rust komen en de schoonheid van Ibiza ontdekken. Een groot deel van de natuurgebieden op Ibiza staat op de Unesco World Heritage lijst, om de schoonheid en pure omgeving van deze gebieden te bewaren. Andere Spaanse natuur verkennen? Denk ook eens aan een zonvakantie naar Gran Canaria.

Je kunt je Ibiza vakantie op allerlei manieren invullen. Van een week feesten in het hoogseizoen, tot in stilte genieten van de natuur in april, mei of september. De vele mooie stranden van het eiland zijn het hele jaar door toegankelijk en heerlijk om volledig tot rust te komen. Of je nu besluit om in het hoogseizoen op Ibiza vakantie te gaan of net daarbuiten, een vakantie op dit Spaanse eiland is gegarandeerd genieten.

Van het strand naar de club
Ibiza kent een aantal grote clubs en resorts die onder feestvierende toeristen erg populair zijn. Op de stranden is het gezien en gezien worden en ’s avonds kun je dansen tot in de vroege uurtjes. De eerste week van juni is de officiële openingsweek van het feestseizoen op Ibiza. Veel wereldberoemde dj’s maken in die week hun opmars naar het eiland om in hun vaste of eigen clubs de boel op zijn kop te zetten met hun muziek. Denk bijvoorbeeld aan discotheken Pacha, Privilege en Amnesia. Deze clubs bevinden zich vooral in Ibiza-stad en San Antonio. Ben je klaar met feesten, dan kun je bijkomen op het strand van een van de vele beachclubs, zoals Cala Bassa Beach Club of Nikkie Beach Ibiza. Op deze stranden kun je heerlijk relaxen om daarna weer te genieten van een hapje en drankje terwijl je luistert naar frisse middagbeats van de huis-dj.

Meer dan je denkt
Zoals je ziet heeft Ibiza je meer te bieden dan je denkt. Met mooie natuur, prachtige stranden, een azuurblauwe zee en de vele uitgaansmogelijkheden is een Ibiza vakantie vooral een heel gevarieerde vakantie. Houd er wel rekening mee dat het eiland vanwege zijn populariteit gemiddeld wat duurder is dan andere bestemmingen. Meer weten over hoe je Ibiza tot een geslaagde vakantiebestemming maakt? Lees alle ins & outs voor de ultieme feestvakantie op ZonvakantieDeals.nl.