Goedkoop naar Curaçao: handige & leuke tips

Wil je goedkoop naar Curaçao? Dat kan! Vakanties naar Curaçao kunnen prijzig zijn, maar je kunt zelf bepalen hoeveel je uitgeeft aan jouw vakantie naar Curaçao. Tips hiervoor lees je in dit artikel. Vind je straks een leuke deal voor een goedkope vakantie in Curaçao? Vergeet dan niet je paklijst samen te stellen, zodat je niets vergeet, én check voor je gaat wat de mooiste stranden in Curaçao zijn voor heerlijke stranddagjes!

ABC vakantie

Curaçao is leuk, maar ben je al eens op zonvakantie naar Aruba geweest? Dit eiland ligt dichtbij Curaçao en hoort eveneens bij de ABC eilanden. Als je er dan toch bent, kun je met een boot naar Aruba varen. Kun je die mooie plaats ook van je vakantiebucketlist schrappen. Hetzelfde geldt eigenlijk voor een zonvakantie naar Bonaire, want ook dat eiland ligt in de buurt van Curaçao. Ieder ABC eiland biedt weer andere mooie bezienswaardigheden en leuke activiteiten, in het water en op het land. Zo wordt je vakantie dus een waar avontuur en je gaat goedkoop naar Curaçao én tevens naar twee andere eilanden. Drie vakanties in één dus eigenlijk.

Goedkope vakantie Curaçao

Een goedkope vakantie naar Curacao begint natuurlijk bij een goedkope reis. Check welke luchthaven er het dichtst in de buurt ligt en ga met een goedkoop treinticket naar de luchthaven toe. Zo voorkom je allereerst hoge parkeerkosten en hoeven vrienden of familieleden niet met je op en neer te rijden om je bij de luchthaven te droppen. Vertrek wel op tijd van huis, zodat je op tijd het vliegtuig in kunt stappen. Wil je zo min mogelijk stress onderweg? Check dan thuis al in, dan kun je op het vliegveld direct door de douane gaan.

Sla vroeg je slag

Wil je goedkoop naar Curaçao, dan sla je vroeg je slag. Vliegtickets zijn het goedkoopst als je ze zo vroeg mogelijk koopt. Voor goedkoop naar Curaçao gaan, plan je jouw trip dus zo vroeg mogelijk. Dan zijn de kosten om te vliegen superlaag. Wil je in een hotel overnachten? Prima, maar met het hotel boeken wacht je liefst zo lang mogelijk. Vooral voor een goedkope vakantie naar Curaçao kun je hier tientallen euro’s mee besparen. Maak je niet druk dat je straks op het strand moet slapen, want op het redelijk kleine eiland Curaçao zijn echt honderden hotels!

Pakketdeals

Vaak bieden reisorganisaties goede pakketdeals aan. Dat is ook een manier om te regelen dat je goedkoop naar Curaçao kunt gaan. Pakketdeals omvatten het vliegticket, de accommodatie en eventuele aanvullende vervoersopties en arrangementen. Kijk voor een goede deal dus altijd even tussen de pakketdeals.

Goedkope vakantie als je er bent

Goedkoop naar Curaçao reizen is één ding, goedkoop vakantie vieren is een tweede. Als het eindelijk zover is, en je staat met je koffers op Curaçao, dan kun je van jouw verre zonvakantie een hele voordelige vakantie maken. Eigenlijk heb je op het prachtige eiland niet veel nodig. De zee is kraakhelder, het zand is heel fijn en overal aan zee zijn er relaxte beachclubs waar je in hangmatten, lounges en op strandbedjes kunt vertoeven. Cocktails kosten er ondertussen niet veel, dus wat wil je nog meer?

Goed om te weten: voor veel grote, mooie stranden betaal je wel ‘entree’. Bepaal dus van tevoren naar welk strand je gaat en plan het slim, zodat je er niet tussendoor weg hoeft te gaan, omdat je bijvoorbeeld in het hotel wilt lunchen. Andere tip: vraag aan locals, die gewoon Nederlands praten, naar onbekende stranden. Deze zijn wat kleiner, gratis, en ze zijn soms nog wel mooier dan de grotere stranden!

Boek slim

Goedkoop naar Curaçao lukt ook heel gemakkelijk als je slim boekt. Kies in ons menu voor ‘Zoek en boek’ en wij vergelijken binnen enkele seconden alle goede zonvakantiedeals voor je. Kies voor Curaçao en geef je wensen voor de accommodatie aan, wij van ZonvakantieDeals.nl doen de rest!