Last minute naar Sicilië

Sicilië is het eiland van lekker eten en goede wijnen. Hoewel Sicilië het grootste eiland in de Middellandse Zee is en alles biedt voor de perfectie zonvakantie, is het een nog redelijk onbekend deel van het populaire Italië. Op zoek naar vakantiebestemmingen in Europa en bestaat jouw ultieme vakantie uit zon, strand, culinair eten en pittoreske plaatjes bezoeken? Dan is een last minute naar Sicilië zeker een goede optie. Het eiland heeft een boeiende historie en rijke cultuur. Houd er wel rekening mee dat de zomers op het schiereiland ontzettend warm kunnen zijn. Wil je onbezorgd van je vakantie kunnen genieten, dan is het aan te raden om een last minute Sicilië te boeken voor het voor- of naseizoen.

Wil jij voor een goedkope zonvakantie nog even last minute naar Sicilië? Begin jouw vakantie naar Sicilië vanaf Amsterdam en vlieg in ongeveer drie uur naar de hoofdstad Palermo.

Een goedkope slaapplaats

Tijdens een zonvakantie naar Sicilië vind je enorm veel Bed & Breakfasts. Zowel in kleine als grotere steden is dit een goede optie. De lokale bevolking is heel vriendelijk en de overnachtingen zijn vaak niet duur. Op het platteland vind je veel ‘agriturismo’, veelal boerderijen of oude landgoederen. Deze slaapplekken staan vaak op de meest unieke locaties. Het is een ideale combinatie van comfort, authenticiteit en gastvriendelijkheid. Het nadeel is wel dat deze verblijfplaatsen wellicht volgeboekt zijn als je kiest voor een last minute naar Sicilië. Gelukkig zijn er ook voldoende hostels en goedkopere hotels op het eiland.

Eten en drinken op Sicilië

Een last minute naar Sicilië staat garant voor zon, zee en heerlijk eten. Sicilië is rijk aan veel verse ingrediënten. Het eiland staat bekend om zijn verse vis en ook de groenten komen rechtstreeks uit de tuinen van de eilandbewoners. In de hoofdstad Palermo barst het van de restaurants. Natuurlijk zijn er veel Italiaanse restaurants, maar ook aan heerlijke visrestaurants heeft het eiland geen gebrek. Houd een plekje over voor het toetje, want ook voor het lekkerste ijs moet je op Sicilië zijn. Wat betreft drinken staat het eiland bekend om de wereldberoemde Marsala wijn die in deze plaats geproduceerd wordt.

Rijke historie

De grootste toeristische trekpleister van het eiland is natuurlijk de Etna. Deze vulkaan, die nog altijd zeer actief is, is zeker een bezoekje waard. Behalve de Etna is er nog veel meer waarvoor je spontaan een last minute naar Sicilië kunt boeken. Het veelzijdige eiland is een waar paradijs voor watersporters. Behalve prachtige zeeën, bestaat het binnenland grotendeels uit weelderige natuur. Vooral het noorden leent zich uitstekend voor lange wandelingen. Daarnaast heeft Sicilië een rijke historie met zelfs Griekse, Romeinse, Spaanse en Arabische invloeden. Zo heeft de badplaats Toarmina bijvoorbeeld een oud Grieks amfitheater. Behalve cultuur snuiven en de historie tot je door laten dringen, is de hoofdstad Palermo de perfecte plek voor een dagje winkelen. Bezoek daarnaast ook de prachtige kerken, musea en pleinen.

Eilandtoer op Sicilië

Sicilië is net iets kleiner dan België, dus groot genoeg om een eilandtoer te doen. Dit kun je het beste doen met een gehuurde auto. Ben je niet in de gelegenheid om een auto te huren, dan kun je ook reizen met het openbaar vervoer. In de meeste plaatsen is er een regelmatige busverbinding met omliggende plaatsjes. Voor verdere reizen kun je de trein gebruiken, maar houd er wel rekening mee dat het openbaar vervoer op dit Italiaanse eiland niet zo goed geregeld is als in Nederland. De treinen rijden minder vaak en alleen in de grotere steden Palermo, Messina, Catalania, Giardini, Naxos, Cefalù en Taormina is een treinstation.

Heb je een last minute Sicilië geboekt en zijn je vakantieplannen zo last minute dat je geen tijd hebt om te bedenken wat je allemaal mee moet nemen? Stel dan gemakkelijk en snel jouw paklijst samen en vergelijk ook je vakantie op ZonvakantieDeals.nl.