Ontspannen en feesten op de mooiste stranden van Ibiza

Ibiza, de populairste feestbestemming in Europa van dit moment. Nachtenlang feesten in de vele clubs die dit eiland telt is voor veel mensen de reden voor een bezoek aan dit eiland. Toch biedt Ibiza je meer dan de geweldige feesten en wereldberoemde dj’s die je hier tegenkomt. Ook de veelzijdige natuur van het eiland is een toeristische trekpleister. Je leest hier meer over de mooiste stranden van Ibiza. Na je vakantie op Ibiza ook nog Spanje verkennen? Een zonvakantie naar Spanje vind je hier.

Perfect klimaat
Ten oosten van Spanje in de Middellandse Zee ligt het eiland Ibiza, dat bekendstaat om mooie stranden, grote feesten, de unieke cultuur en zonvakanties naar de hoofdstad Ibiza-stad. Dit eiland is al jaren een toevluchtsoord voor mensen die tot zichzelf willen komen onder het genot van een cocktail en een feestje af en toe. Het Middellandse Zeeklimaat zorgt voor lange, warme zomers en milde winters. In het hoogseizoen is het met een gemiddelde van 27 tot 30 graden Celsius goed vertoeven op het eiland. Vanaf ongeveer half juni tot half september is de kans op mooi en droog weer het grootst, wat betekent dat in deze periode het eiland de meeste bezoekers telt. De meeste van deze bezoekers komen voor een unieke feestvakantie, maar ook om te genieten van de vele mooie stranden die Ibiza te bieden heeft. Benieuwd wat de mooiste stranden van Ibiza zijn? Houd dit lijstje bij de hand en jouw zonvakantie op Ibiza wordt onvergetelijk.

Een blauwe zee met gouden stranden
Ibiza heeft met een oppervlakte van 575 vierkante kilometer een uitgestrekte kustlijn met vele mooie stranden. Rondom het hele eiland vind je fijne, gouden zandstranden die grenzen aan de azuurblauwe zee. Drukbezochte en populaire stranden worden afgewisseld met kleine baaitjes, grotten en privéstranden die je alleen met een jeep en na een avontuurlijke rotswandafdaling kunt bereiken. Als je echt wilt ontspannen tijdens je vakantie, dan breng je je dagen door aan de mooiste stranden van Ibiza.

Grote, populaire stranden
Als je van je ontspannen stranddag gelijk door wilt naar een gaaf feest op het strand of in een beachclub, dan kun je het beste op een breed en drukbezocht strand gaan liggen. Op die manier kun je ’s avonds direct pronken met je bruine en zonnige huid in de club. Gezien en gezien worden doe je op Cala Jondal. Dit strand ligt voor beachclub Tropicana en is de favoriete badplaats van veel BN’ers en andere beroemdheden. Het strand is lang en uitgestrekt en je kunt er tussen de andere feestgangers heerlijk bijkomen van een wilde nacht. Na een lekker drankje op een van de vele terrassen kun je je hier weer in het nachtleven storten. Eén van de mooiste stranden van Ibiza is Cala Bassa. Een breed zandstrand wordt hier omgeven door bomen en rotsen en je kunt er heerlijk relaxen in de rock pools. De schoonheid van dit strand is niet onopgemerkt gebleven en op Cala Bassa is het in het hoogseizoen dan ook erg druk. Wil je echt kunnen genieten van de schoonheid van dit strand en er rustig relaxen, bezoek Cala Bassa dan buiten de maanden juli en augustus.

Vind de rust op kleine, verborgen strandjes
Naast grote en drukke stranden telt Ibiza ook vele kleine, verborgen strandjes die je alleen per jeep of boot kunt bereiken. Een paar van de mooiste stranden van Ibiza vind je op zulke plekken. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan de Cala Saladeta, dat naast het drukkere Cala Salada ligt. Dit rustige strandje wordt omgeven door rotsen en kijkt uit op het legendarische eilandje Illa Conillera. Omdat de meeste clubs en toeristische bezienswaardigheden van het eiland zich in het zuiden bevinden, is het in het noorden op het eiland vaak wat rustiger. Aan de noordkant van Ibiza vind je Cala Xarraca, waar je kunt genieten van een fantastisch uitzicht, helder water en zacht zand.

Ben jij overtuigd en wil je gaan genieten van de mooiste stranden van Ibiza of wil je liever nog wat meer weten? Voor meer informatie over de bezienswaardigheden en alle ins & outs voor de ultieme feestvakantie kijk je snel op ZonvakantieDeals.nl, of vergelijk direct goedkope zonvakanties naar Ibiza!