Op vakantie naar Spanje: de mooiste bezienswaardigheden van Málaga

Niet zo beroemd als andere plaatsen in de Spaanse regio Andalusië, maar toch een plaats die je gezien moet hebben is Málaga. De culturele veelzijdigheid en vele bezienswaardigheden van Málaga maken de stad tot een toeristische trekpleister waar elke cultuurliefhebber aan zijn trekken komt. De vele musea, tuinen, pleinen en markten zorgen ervoor dat er in Málaga voor ieder wat wils is. Ontdek het historisch centrum onder begeleiding van een gids of ga op avontuur in het omringende natuurgebied. Een zonvakantie naar Spanje boek je bij ZonvakantieDeals.nl!

Veelzijdig Málaga
Málaga is een van de meest veelzijdige vakantiebestemmingen die je maar kunt vinden. De vele bezienswaardigheden van Málaga en de ligging aan de kust zorgen voor een combinatie van cultuur en ontspanning die je zal verrassen. De stad ligt helemaal in het zuiden van Spanje aan de Costa del Sol. Het Middellandse Zeeklimaat zorgt voor warme, maar niet te hete zomers en milde winters met een gemiddelde temperatuur van 20 graden Celsius. De milde winters maken de stad uitstekend geschikt om het hele jaar door te bezoeken.

Málaga is de zesde grootste stad van Andalusië met ruim 560.000 inwoners. De stad heeft een lange en uitgebreide geschiedenis, die ongeveer 3000 jaar geleden zijn oorsprong vindt. De stad is opgebouwd door verschillende volken en je kunt er dan ook allerlei bouwstijlen tegenkomen. Veel bezienswaardigheden van Málaga behoren tot het cultureel erfgoed van deze volken. Hier lees je wat de hoogtepunten en bezienswaardigheden van Málaga zijn, om jouw vakantie in deze Spaanse stad tot een onvergetelijk succes te maken.

Oude monumenten en gebouwen
Als je van geschiedenis houdt, is Málaga de perfecte plek om meer kennis op te doen over het Romaanse en Germaanse verleden van de stad. Er zijn vele gebouwen en monumenten te vinden, die elk hun eigen verhaal vertellen over het ontstaan van deze kustplaats. Een uitstapje dat je niet mag missen tijdens je zoektocht naar de mooiste bezienswaardigheden van Málaga, is het Alcazaba Málaga. Dit is een Moorse vestiging waarvan de basis stamt uit de negende eeuw, maar waar je ook veel Arabische invloeden terugvindt. Vanwege de hoge ligging tegen de Gibralfaroberg, heb je vanaf de Alcazaba een prachtig uitzicht over de stad en de belangrijke haven. Maak een wandelingetje door de tuinen van het kasteel of bekijk de stad vanaf de vestigingsmuren en waan je in vervlogen tijden.

Romeinse invloeden kom je tegen in het Teatro Romano in de Calle Alcazabilla. De naam zegt het al: dit Romeins theater laat zien dat de Romeinen zo ook hun tekenen hebben achtergelaten in de Spaanse kustplaats. Het Teatro Romano is in de jaren vijftig van de vorige eeuw ontdekt en behoort tot één van de oudste theaters uit de Romeinse tijd in Spanje. Tegenwoordig worden er in de zomer in het theater voorstellingen gegeven. In de naastgelegen expositieruimte kun je meer te weten komen over de Romeinse tijd in Andalusië.

De geboorteplaats van Picasso
Je hebt vast weleens van hem gehoord: de wereldberoemde kunstschilder Pablo Picasso. Onder andere bekend van zijn Blauwe en Abstracte Periode, schilderde Picasso een enorme hoeveelheid aan kunstwerken. Málaga is de geboortestad van deze schilder en je vindt in de stad verschillende plaatsen waar hij een indruk heeft achtergelaten. Je kunt bijvoorbeeld een bezoekje brengen aan zijn geboortehuis aan de Plaza de la Merced, achter zijn standbeeld. Wil je liever wat beroemde werken uit zijn beginnende en laatste periode als schilder bestuderen, ga dan langs bij het Picasso Museum. Dit is het bekendste museum van Málaga en volledig gewijd aan de kunst en het leven van deze unieke kunstmeester.

Van kunst en cultuur tot zon, zee en strand
Een vakantie naar Málaga is veelzijdig en bied je vele verschillende mogelijkheden. Cultuur snuiven in het historische stadscentrum en heerlijk zonnen op de uitgestrekte stranden aan de kust. Een dagtrip naar Sevilla is zo gemaakt en uiteraard kun je ook in Málaga genieten van authentieke Spaanse lekkernijen. Wil jij alle prachtige bezienswaardigheden die Málaga te bieden heeft zelf van dichtbij bekijken of ben je benieuwd in welke maanden je het beste naar Spanje kunt afreizen? Je leest het op ZonvakantieDeals.nl.