Op zoek naar de mooiste bezienswaardigheden van Ibiza

Als je aan Ibiza denkt, denk je in eerste instantie aan feesten, grote clubs en uitgestrekte stranden waar je heerlijk kunt bijkomen van een lange nacht. Toch is Ibiza meer dan alleen het partyeiland waar de meeste toeristen voor komen. Het eiland telt vele mooie bezienswaardigheden, die je meer vertellen over de geschiedenis en het ontstaan van het eiland. Ben jij benieuwd naar de mooiste bezienswaardigheden van Ibiza? In deze blog lees je er meer over. Gek op de Spaanse cultuur? Denk dan ook eens na over andere plaatsen voor een zonvakantie naar Spanje.

Historisch centrum
Ibiza is misschien wel het beroemdste eiland dat bij Spanje hoort. Gelegen in de Middellandse Zee heeft het eiland het perfecte klimaat om van een heerlijke zonvakantie te genieten. Naast de vele clubs en uitgaansgelegenheden, vind je op het eiland ook veel cultureel erfgoed dat bewaard is gebleven. De bezienswaardigheden van Ibiza vertellen je meer over de ontstaansgeschiedenis van het eiland en laten je zien waarom deze bestemming zo geliefd is onder toeristen.

De hoofdstad van het eiland, Ibiza-stad, is tegen een heuvel aan gebouwd en bestaat uit een oud en een nieuw gedeelte. Een oude toegangspoort leid je naar het historisch centrum van het eiland: D’alt Vila. Bovenop de heuvel staan een eeuwenoude kathedraal, een paleis en een archeologisch museum waar je meer over de stad te weten kunt komen. Vanaf het hoogste punt van de heuvel heb je een fantastisch uitzicht over Ibiza-stad. Het historisch centrum mag je zeker niet missen wanneer je op zoek gaat naar de mooiste bezienswaardigheden van Ibiza. Ben je ook benieuwd naar de cultuur op een van de andere Spaanse eilanden, zoals Mallorca?

Flower power komt tot leven
In de jaren zestig van de vorige eeuw was Ibiza een populaire bestemming onder de hippiebeweging. Vele hippies trokken naar het eiland om daar hun heil te zoeken in de mooie natuur, langs de witte stranden en om onder invloed van geestverruimende middelen tot zichzelf te komen. Sindsdien werd het eiland steeds populairder en werd de hippiecultuur verdrongen door de housecultuur in de jaren tachtig. Toch is de invloed van de hippiecultuur niet helemaal verloren gegaan op het eiland. De manier van leven en een ruim begrip van tijd wijzen op de invloed van de flower power periode. Daarnaast kun je op de beroemde hippiemarkt in Es Canar jezelf terug laten voeren naar deze tijd. Op deze markt met meer dan 500 kramen vind je kleurrijke, zelfgemaakte sieraden, kunstwerken, kleding en nog veel meer. Opgericht door de ‘originele’ hippies in de jaren zeventig, behoort deze markt tegenwoordig nog steeds tot een van de beroemdste bezienswaardigheden van Ibiza.

Ongerepte natuurgebieden en grotten
Wil je je even losmaken van de drukte in het historisch centrum en de hippiemarkt, dan doe je er goed aan een tocht te maken door de prachtige natuurgebieden van het eiland. Een grote verscheidenheid aan flora en fauna zorgt ervoor dat je hier prachtige ongerepte natuur tegenkomt. De natuur van het eiland staat op de Unesco Werelderfgoedlijst en er wordt dan ook hard gewerkt om het zo schoon en mooi mogelijk te houden. De natuur staat zeker hoog op het lijstje met bezienswaardigheden van Ibiza die je gezien móet hebben. Ben je avontuurlijk ingesteld? Dan is een bezoekje aan de grotten van Culleram een mooie ontdekkingstocht. In deze grotten begeef je je op de vindplaats van lantaarns, juwelen en beelden van de godin Tanit.

Een veelzijdige vakantie op Ibiza
Naast alle mooie bezienswaardigheden van Ibiza, vind je op het eiland natuurlijk ook de vele stranden en clubs waar je urenlang kunt zonnen en uitgaan. Ben je benieuwd in welke clubs je absoluut gezien moet worden? Lees hier alle ins & outs voor de ultieme feestvakantie op Ibiza. Vergelijk de beste deals voor jouw droomvakantie op ZonvakantieDeals.nl!