Spaanse gerechten

Spanjaarden zijn dol op lekker eten en drinken. Niet voor niets hebben ze in Spanje de siësta ingevoerd. In deze korte middagpauze worden er niet alleen korte dutjes gedaan, maar komt ook het eten en drinken op tafel. Heerlijk snoepen in de hete middagzon. Wie wil dat nu niet? De meeste Spanjaarden eten wel vier tot vijf keer per dag. Het liefst kleine hapjes en typische Spaanse gerechten, waar je van gaat watertanden.

 

Genieten op een zonvakantie Spanje, dat doe je natuurlijk geheel in stijl. Spanje is een land waar je van alles kunt doen. De meest uiteenlopende bestemmingen verzekeren je van een stralende zon, witte zandstranden en een bruisend uitgaansleven. Het land waar het zonnetje uren schijnt, de bewoners voorzien zijn van een mooi tintje en de Spaanse gerechten je om de oren vliegen, dat is Spanje.

 

Een zonvakantie naar Salou

Ga je naar Spanje, dan is Salou één van de meest populaire bestemmingen onder jongeren. Een krachtig zonnetje doet je over lange zandstranden slenteren. In de vele restaurants in Salou staan de Spaanse gerechten al klaar. Het uitgaansleven is weer hele andere koek. Jongeren kunnen hier naar hartenlust hun ding doen, want Salou stikt van de hippe en trendy clubs waar je de hele avond, en nacht, kunt vertoeven. Salou is echter meer dan uitgaan en op het stand liggen. Je kunt er ook de leukste souvenirs vinden, op avontuur gaan en sportief je ding doen.

 

Spanje is een groot land. Een zonvakantie naar Salou is dan ook lang niet het enige plekje waar je in de zomer goed zit. Zo zijn Ibiza, Malaga, Mallorca en Marbella tevens heerlijke vakantieoorden om je vakantie door te brengen. Grote steden als Barcelona en Madrid zorgen bovendien voor mooie stedentripjes en bieden wat cultuur in jouw zonvakantie. Bij ZonvakantieDeals.nl vind je de mooiste en goedkoopste zonvakanties naar Spanje.

 

Spaanse tapas

Als je daar eenmaal op je handdoekje ligt in de volle zon, dan geniet je pas echt volop als je ook typische Spaanse gerechten hebt geprobeerd. Waarom enkel vasthouden aan je Nederlandse gewoontes als Spanje zoveel te bieden heeft! Spaanse tapas zijn wereldberoemd en bestaan niet uit die traditionele dingen je in Nederland tevoorschijn haalt. Deze Spaanse specialiteit bestaat uit talloze kleine hapjes, van vis en kaas tot worst, olijven, stukjes brood met tapenade en garnaaltjes in knoflookolie. Op vakantie kun je tapas eigenlijk overal bestellen in Spanje. In kleine cafés en in de vele restaurants neem je wat tapas bij een borreltje en drinken de dames een lekker glas sangria erbij. Tapas zijn ideaal om met een grote groep te eten. Je kunt gezellig met elkaar kletsen, ondertussen genietend van deze Spaanse gerechten.

 

Andere Spaanse lekkernijen

Naast tapas is ook paella erg bekend in de Spaanse keuken. Het is één van de favoriete Spaanse gerechten van het land en hemels. Dit Spaans gerecht bestaat uit rijst met kip en vis. Ook inktvis en andere zeedieren worden verzameld in een grote pan, waar men met z’n allen uit eet. Het gerecht kent zijn oorsprong in Valencia en is inmiddels in heel Spanje erg bekend. Traditioneel wordt het gerecht door de man des huizes gemaakt, maar ook vrouwen weten het gerecht zijn allure te geven.

 

Andere Spaanse gerechten en lekkernijen die je zeker uit moet proberen op je zonvakantie in Spanje zijn een Spaanse tortilla, gazpacho en gambas. Een tortilla bestaat doorgaans uit een omelet van ei, aardappels en groenten en is een echt uithangbord van de Spaanse keuken. Gazpacho is ideaal wanneer je een lichte maaltijd wilt eten na een lange dag. Deze koude soep bestaat uit rauwe groenten, kruiden en tomaten. Natuurlijk mogen de gambas niet vergeten worden met veel knoflook!

 

Wil jij heerlijk in de zon liggen op een vakantie in Spanje en daar genieten van de lekkerste Spaanse gerechten? Vergelijk dan de beste zonvakanties op ZonvakantieDeals.nl en tover je zomer om tot een delicatesse!