Tenerife bezienswaardigheden

Je vakantie doorbrengen op één van de populairste zonvakantiebestemmingen? Dan zit je goed op het eiland Tenerife! Tenerife kent zijn sprookjesachtige verhalen, bijzondere natuurelementen en heerlijke gerechten goed en dat is ook te merken. Het eiland maakt deel uit van de Canarische Eilanden en bevindt zich ten westen van Marokko. Tenerife is het grootste eiland van de eilandengroep, die bij Spanje hoort. Een zonvakantie naar Tenerife is ideaal wanneer je op zoek bent naar zon, avontuur en rust. In deze blog lees je alles over Tenerife en haar bezienswaardigheden.

 

Tenerife klimaat

Tenerife heeft talloze bekende bezienswaardigheden, die zeker een bezoekje waard zijn. Met een paar Tenerife tips ken jij straks de bezienswaardigheden van Tenerife op je duimpje! Het eiland is klimatologisch gezien op te splitsen in twee delen. Waar het zuiden juist droog is en lekker zonnig, kan het in het noorden bewolkt zijn en liggen de temperaturen wat lager. Het weer in Tenerife kenmerkt zich door volop zon, het hele jaar door. Niet voor niets is het eiland een perfecte winterzon bestemming.

 

Tenerife bezienswaardigheden: Pico del Teide

Tenerife staat ook wel bekent als de ‘’witte berg’’. Het eiland heeft haar naam te danken aan de bijna 4 km hoge vulkaan in het midden van het eiland. Deze vulkaan, de Pico del Teide, is de grootste vulkaan op het eiland en is met zijn imposante gestalte gezichtsbepalend voor het eiland. De vulkaan dient tevens als middelpunt van het nationale park op Tenerife. In de winter is de besneeuwde punt vanaf veel plekken te zien. De kans is dan ook groot dat je de vulkaan ziet liggen wanneer je aan komt vliegen op Tenerife.

 

Er zijn volop activiteiten te doen op Tenerife. Niet alleen kun je een bezoekje brengen aan de Pico del Teide, ook is het nationale natuurpark het aanschouwen waard. Het Teide National Park geeft je een kijkje in de mogelijke landschappen die bij een vulkaan horen. Je leert zo veel over wat vulkanisme nu eigenlijk inhoudt. Vervelen doe jij je zeker niet met deze Tenerife bezienswaardigheden!

 

De parken op het eiland

Actief bezig zijn is één van de belangrijkste kenmerken van het eiland Tenerife. Naast bezoekjes aan de vulkaan, kun je ook je dag doorbrengen in Loro Park. Dit park biedt je al het moois van Tenerife. Verschillende diersoorten kunnen naar hartenlust ronddartelen en diverse dierenshows met dolfijnen en orka’s zijn een aanrader voor jong en oud. Het pinguïn eiland laat grappige en schattige pinguïns zien, die overal vanaf glijden en over het ijs waggelen. Wil je de warmte wat ontwijken en ben je op zoek naar verkoeling, dan is Siam Park een absolute must. Het waterpark is het grootste waterpark van Europa en voorziet je van de leukste glijbanen en waterattracties. In een speciaal golfbad komen de zee-elementen je tegemoet. Tenerife bezienswaardigheden vind je dus volop op het eiland!

 

Heerlijk ontspannen en optimaal genieten

Tenerife is een eiland waar je werkelijk alles kunt doen. Naast het bezoeken van de talloze Tenerife bezienswaardigheden, kun je op het eiland ook heerlijk genieten van de zon. Uitgestrekte zandstranden zorgen voor een ware oase. Bekende badplaatsen zijn Costa Adeje en Playa de las Américas. Het eiland is omringd door water, waardoor de sportieveling ook in het water genoeg beleeft. En wil je na een lange dag lekker eten en uitgaan, dan vind je op het eiland hippe tentjes en de beste uitgaansgelegenheden. Tenerife en uitgaan zijn immers haast onafscheidelijk.

 

Een goedkope vakantie naar Tenerife vind je snel en voordelig bij ZonvakantieDeals.nl. Hier kun je alle Tenerife vakanties met elkaar vergelijken voor de beste keuze. Maak gelijk je eigen checklist en ga voorbereid op vakantie. En met deze informatie over Tenerife bezienswaardigheden ga je een vakantie tegemoet om nooit te vergeten!